Gong Xi Fa Cai!!!

.... säger man när man kommer hem till en väns hus och ska fira kinesiskt nyår. Betyder typ att man önskar nån lycka. Var hemma hos min vän Letita igår kl 1pm och åkte inte hem förren 10pm. Haha, en riktig heldag =)

När jag kom ditt bjöds det på lunch och sen fick man gå runt och göra lite vad man ville. Vissa satt o snackade, andra kolla TV men de flesta spelade spel. Det är en tradition att man alltid gamblar på kinesiska nyåret. Så förrutom Black Jack o alla de där klassiska spelar man självklart mahjong. Det är ett kinesiskt brickspel och är ganska så svårt för oss som inte kan kinesiska tecken, hehe... Fick alla tecken nedskrivna på en fusklapp som hjälp och lyckades tom vinna en omgång! Vi spelade senare även vanliga kortspel men man var tvungen att satsa pengar i alla. Lärde dem "vänd-tia" oxå, stor hit!

Senare rörde vi ihop den traditionella kinesiska "salladen" för att kasta upp den i luften precis som i fredags kväll. Tror bara att det är kineserna i Singapore som firar denna tradition... När man häller på alla ingredienser på fatet får man önska sig massa saker och självklart har allt en symbolisk mening ;) Ni får kolla videoklippen i slutet själva...

När Letitias vänner gick hem i slutet fick vi alla varsit presentkuvert med pengar i av hennes mamma. Man ger alltid pengar till alla barn/singlar. När man inte är gift så räknas man som singel kan tilläggas...Lunch: Nudlar och kycklingnuggets typ.


Det är en tradition att man som gäst alltid tar med sig två apelsiner till värden. Det betyder typ tvåsammhet och lycka.


I Letitias vardagsrum


Vi mahjongbordet


Mina vinnarbrickor! Och fusklapp.... hehe


Kinesiska "salladen" innan den är blandad


...efter all kastning så äter alla från samma tallrik ståendes i köket =)


Middag: Steamboat. Kokande soppa i mitten och sen lägger man bara ner vad man vill ha.Måste bara säga att jag ÄLSKAR singaporianer! Till er svenskar som tänker göra utbytesår här eller flytta hit av andra anledningar. Häng inte bara med alla andra svenskar som många tenteras gör! Försök att hänga med alla locals och ert utbyte blir så himla mycket mer! Jag lovar!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0