Antligen klar!

Antligen klar med min midtermtenta... Nu blir det ledighet for mig =)

Kolla va gulliga Candice (Jiaqi's flickvan) har klippt ihop! Bilderna ar ifran forra fredagen nar vi firade kinesiska nyaret tillsammans med dem:

 


Tissue Engineering och Life Science

Idag har jag spenderat hela dagen i bibblan... på torsdag har jag nämligen ett midtermtest i tissue engineering, en del som ingår i therapeutic engineering kursen.

Singapores regering satsar jätte mycket på Life Science just nu. Detta lilla land har som mål att vara en av de största i Asien inom området och därför pågår väldigt mycket forskning här. Det här är en många anledningar till att jag älskar att plugga i detta land! Hemma i Sverige finns inte kurser inom stamcellsbiologi och tissue engineering, så om du pluggar molekylär bioteknik är detta ett perfekt land att plugga/forska i.

Tycker att den här bilden förklarar begreppet "tissue engineering" rätt bra eftersom det inte riktigt finns nåt svenskt ord för det:


Gong Xi Fa Cai!!!

.... säger man när man kommer hem till en väns hus och ska fira kinesiskt nyår. Betyder typ att man önskar nån lycka. Var hemma hos min vän Letita igår kl 1pm och åkte inte hem förren 10pm. Haha, en riktig heldag =)

När jag kom ditt bjöds det på lunch och sen fick man gå runt och göra lite vad man ville. Vissa satt o snackade, andra kolla TV men de flesta spelade spel. Det är en tradition att man alltid gamblar på kinesiska nyåret. Så förrutom Black Jack o alla de där klassiska spelar man självklart mahjong. Det är ett kinesiskt brickspel och är ganska så svårt för oss som inte kan kinesiska tecken, hehe... Fick alla tecken nedskrivna på en fusklapp som hjälp och lyckades tom vinna en omgång! Vi spelade senare även vanliga kortspel men man var tvungen att satsa pengar i alla. Lärde dem "vänd-tia" oxå, stor hit!

Senare rörde vi ihop den traditionella kinesiska "salladen" för att kasta upp den i luften precis som i fredags kväll. Tror bara att det är kineserna i Singapore som firar denna tradition... När man häller på alla ingredienser på fatet får man önska sig massa saker och självklart har allt en symbolisk mening ;) Ni får kolla videoklippen i slutet själva...

När Letitias vänner gick hem i slutet fick vi alla varsit presentkuvert med pengar i av hennes mamma. Man ger alltid pengar till alla barn/singlar. När man inte är gift så räknas man som singel kan tilläggas...



Lunch: Nudlar och kycklingnuggets typ.


Det är en tradition att man som gäst alltid tar med sig två apelsiner till värden. Det betyder typ tvåsammhet och lycka.


I Letitias vardagsrum


Vi mahjongbordet


Mina vinnarbrickor! Och fusklapp.... hehe


Kinesiska "salladen" innan den är blandad


...efter all kastning så äter alla från samma tallrik ståendes i köket =)


Middag: Steamboat. Kokande soppa i mitten och sen lägger man bara ner vad man vill ha.







Måste bara säga att jag ÄLSKAR singaporianer! Till er svenskar som tänker göra utbytesår här eller flytta hit av andra anledningar. Häng inte bara med alla andra svenskar som många tenteras gör! Försök att hänga med alla locals och ert utbyte blir så himla mycket mer! Jag lovar!

Chinese New Year Dinner with Jiaqi & Candice

Jag, Jiaqi och Markus har snackat så himla länge om att styra upp en middag tillsammans med hans finalproject proffesor här i Singapore. Han är nämligen oxå svensk. Nå, ikväll kom vi varjefall till skott och gjorde det till en Chinese New Year middag. Jiaqi tog med sin flickvän Candice och jag tog även med Isa och Josanna, tjejerna från min hall. En tradition är att alla ska blanda en kinesisk "sallad" ihop. Alla ingredienser läggs på en tallrik och sen tar alla gästerna sina chopsticks och kastar upp maten i luften sammtidigt som allt blandas. Själklart blir det rätt grisigt runt bordet då oxå, haha. Den som kastar maten högst får sin högsta önskan uppfylld. Denna tradition kallas lau hay.


Candice och Jiaqi. slladen oblandad mitt på bordet.


Hann bara få en bra bild precis i början av "matkriget". Jiaqi va snabb ;)


Så himla mycket mat! Och mer är påväg in...


Singapores berömda chilicrab. Äntligen fick jag prova den och den var verkligen sjukt god!!


Hela gänget f.v: Jiaqi, Markus, Josanna, jag, Isa, Proffesor Martin och Candice


Efter middagen vidare till Holland Villages för efterrätt ;)


Imorn ska jag hem till min singaporianska vän Letitia och fira kinesiska nyåret även hos henne. Men imorn är det hemma i hennes hus. Ska va där redan klockan 1pm och vi ska både ära lunch och middag. Det enda kineserna gör att att käka känns det som, haha!

Clerk Quay & DoubleO

Eftersom Ulrik och Sofia lyckades träffa in att vara här över en onsdag var det ju självklart att de skulle gå ut på en Ladies Night! Ni vet när alla tjejer går in gratis och dricker gratis... Haha, tänk er det i Stockholm! Skulle bli ett jäkla jämställdhets snack då...

Vi hängde lite på Clerk Quay bron med massa andra och slutade på DoubleO me massa dans =)


Ulrik, Sofia, jag och Linn (från NTU) på Clerk Quay bron


Klara, jag och Henke på DoubleO

Heldag med Ulrik och Sofia

Imorse åkte jag in till Ulriks och Sofias fina hotell mitt i stan och hängde med dem vid poolen ett tag. Poolen ligger uppe på taket så de va en ganska cool utsikt därifrån, hehe. Drog med dem sedan bort till Bugis street market, Arab district och slutligen till Orchard och alla shopping center. 

Middag på Banana Leaf i little India. Ja e ju en sån jäkla sucker för indisk mat asså.... guuuuu va gott de e...... Slutade på Raffles hotel där de fick smaka på Singapore Sling ;)


Jag och Sofia framför Sultan Mosque på Arab street


Sultis


Ulrik och Sofia på Sleepy Sam's café


Indisk middag på Banana Leaf


Finbesök ;)

Ikväll landade min vän Ulrik och hans flickvän Sofia här i Singapore. Självklart tog jag och Mange med dem till det gamla klassiska stället New Asia bar dit vi tagit alla våra besökare, hehe. Men den baren är riktigt cool, speciellt med utsikten över hela stan. Senare kom även Henke och hans flickvän Klara förbi. Ulrik och Sofia stannar kvar till på torsdag så imorn blir det massa runtsightsing på stan.


Ulrik, Sofia och jag


Henke och Klara

Happy Valentine's day!

Tråkigt nog har jag fått spendera den här dagen själv, skrivandes på ett läkemedels-projekt, och utan min andra halva... =(
Hoppas att ni andra haft en bra dag iallafall! 

Åkte varjefall iväg in till stan nu ikväll och käkade middag med Nadine och 4 singaporianska singlar. Nadine har jag lärt känna den här terminen eftersom vi läser Drug Development kursen ihop. Hon är en tysk utbytesstudent men jobbar även halvtid på ett labb här. Blev en amerikansk restaurang och själklart blev det cocacoladrink med glass i, haha! Nadine körde på root beer och glass men jag får bara konstiga associationer med bamses barntandkräm när jag dricker det... sådär va..?


Nadine och jag med våra rootbeer/cocacola drinkar ;)

Sentosa and China Town

Kinesiska nyårsaftonen började på eftermiddagen ute på Sentosa med volleyboll, sol och bad. Var där tillsammans med mitt gamla Borneogäng (eller de som fortfarande är kvar här i Singapore): Sam, Alex, Alex's flickvän Sandra, och Mischa.

Efter det drog vi oss vidare in mot China Town som självklart var proppat kvällen till ära. Har läst på flera hemsidor att man ska undvika China Town de här dagarna men nyfiken som man är vill man ju veta vad som händer. Lite besviken blev man eftersom det bara var som en vanlig stor nattmarknad med lite mer människor än vanligt. Inga fyrverkerier eller uppträdanden. Kinesika nyåret firas inte alls på samma sätt som vårat vanliga nyår. Det firas mer likt som vår julafton där man träffas ihop den närmaste familjen och vännerna. Kinesiska nyåret är en jättestor händelse för kineserna här och gårdagen var tydligen startskottet på firandet som fortsätter i över 2 veckor framöver! Den här helgen firas mest med familj men nästa helg är tillägnad alla vänner så då är jag inbjuden till några singaporianska kompisar att fira tillsammans med dem, ska bli kul, haha!

Vi fortsatte sedan till ett Hawker center, aka "plast-stole-ställe", för lite billig öl =)



Volleyboll på Sentosa


Jag, Sandra, Mischa, Sam och Alex i China Town


Dekorationer i China Town


Vilket fynd! Chopsticks för endast 1 dollar styck, haha!


Skål!

Chinese New Year's Eve!

Imorn är det kinesiska nyåret och vi går då in i Tigerns år.





2010, Year of the Tiger

Chinese New Year or Spring Festival is the most important of the traditional Chinese holidays. It is sometimes called the "Lunar New Year" by English speakers. Chinese New Year's Eve is known as chú xī. It literally means "Year-pass Eve". Chinese New Year is the longest and most important festivity in the Lunar Calendar. The origin of Chinese New Year is itself centuries old and gains significance because of several myths and traditions. Ancient Chinese New Year is a reflection on how the people behaved and what they believed in the most.


Det blir en riktig långhelg alltså! Vi är lediga från skolan både måndag och tisdag. Får vi se vad den här helgen har att erbjuda... ;)


Jag är en brottsling

Tredje gången den här månaden... Ja va ska man säga? Vill de att man ska mögla igen här inne på rummet?




3 days and 3 nights in Hong Kong!

Hemma i Singapore igen efter tre mycket intensiva dagar! Sebbe har en hur mysig lägenhet som helst nere i Kennedy Town och direkt när vi kom dit i fredags rakade vi av honom skägget... Haha! Hann senare på kvällen besöka ca 10-15 olika klubbar o pubar runt om i Soho. Självklart sprang vi mellan alla och kvällen slutade med frukost på Flying Pan klockan halv 7 på morgonen, haha!

Lördagen blev rundvandring på lite markander och så runt om i HK. Åkte upp till HK hill men det var så mulet att man inte kunde se någonting, så det var ju bara att åka ner igen, haha. Kvällen bjöd på afrikansk mat och afrikansk dans.

Söndag var en regning dag... Inomhuscentrum, lång brunch (på brunch club i soho), fikande och bio blev bra tyckte vi. Mer film och vin hemma i Sebbes lägenhet senare.

Igår, måndag, följde vi med Sebbe till HK University för att kolla på hans presentation om projektet han är ansvarig för just nu. Han har precis kommit hem från ett volontärprojekt i Papua New Guinea.

Tack för en sjukt kul helg! =)


Så här mysigt hadde Sebbe fixat i lägenheten när vi kom dit. Här har han fortfarande skägget oxå, haha.


Svenska flaggan i topp! Redo för Soho's nattliv!
(o nu e skägget borta)



På en av klubbarna i Soho. Ligger högt upp så att man har utsikt över hela stan. Fransmannen i mitten är Sebbes polare.


En kopp kaffe halv 7 på lördag morgon, haha


Lördag dag och Ladies Market


Lightshow över HK


Mer lightshow på Hong Kong island


Färjan över till en annan ö där afrikansk middag väntar!


Hong Kong University, Sebbe håller föredrag och snackar om sitt Papua New Guinea projekt


Utsickt från Sebbes lägenhet. Nämen! Där är ju Mange mer kameran i högsta hugg på andra sidan gatan =)

Hong Kong - Here I come!!

Om ett par timmar lämnar jag och Mange Singaporiansk mark och beger oss mot Hong Kong, wohoo! Ser fram emot det hur mycke som helst! Bilder efter helgen lovas ;)

Ses på tisdag igen mina vänner!


Hongi Kongi!


Our friend Sebastian that lives in HK, haha!


Vin och Ladies nights!

Igår kväll träffade jag upp Sofiana och Letitia, mina singaporianska tjejkompisar. Hade inte träffat dem sen i slutet på förra terminen, vilket var kanske 2 o en halv månad sen. Vi hängde först på ett ställe som heter Wine Connection. Kännt för att de har hur mycket vin som helst att välja på till ett rimligt pris. Här kan man oxå få ostbricka och cheesecake, sjukt gott. Har inte ätit ost sen jag lämnade Sverige... Inte riktigt den kulturen här i Asien.

Sen blev det massa dansande på DoubleO, haha!


Sofiana, Letitia och jag på Wine Connection


Deras lilla utbud på vin

Kan det bli varmare?!

Singapore har två årstider: Regnperion och Torrperiod. Precis innan lovet förra terminen när jag hade alla tentorna var ju Singapore mitt uppe i rengperioden. Det regnade typ hela tiden och man kunde aldrig planera nåt för när det börjar regna så REGNAR det!

Nu har det switchat över till Torrperiod... Så här varmt har jag inte upplevt Singapore förrut! Idag, onsdag: 35 grader och strålande sol. Känns nästan som att man befinner sig i en bastu, haha.



Just det, på fredag sticker jag och Mange till Hong Kong för att hälsa på vår vän Sebastian Lindström som bor där. Det ska bli kul!

RSS 2.0