Perth this weekend

Nu pa fredag ar det Good Friday, eller langfredagen som vi kallar det i Sverige. Det ar alltsa en public holiday har i Singapore da =) Har kannt att jag velat resa den har helgen och nar mina tva Hall2-kompisar, Josanna och Isa, berattade att de skulle till Perth sa bokade jag igar helt enkelt biljetter dit! haha, imorn aker vi!

ps. Ska lagga upp bilder fran Swedenday igar oxa lite senare ;)


8 manader i Singapore

Nu har jag bott har i Singapore i hela 8 manader! Nar jag kollar tillbaka sjalv har i bloggen inser man vad mycket man hunnit gora under den har perioden, alla nya manniskor man traffat, alla nya intryck och erfarenheter.
Shit, vad min tid har verkligen har givit mig mycket! Och nu ar det bara 1,5 manad kvar av denna underbara del av varlden. Asien ar grymt!

Just det, imorgon kommer vi ha eventet "Swedenday" pa NUS (det andra universitetet). Jag berattade lite smatt och det i borjan av den har terminen. "Swedenday" ar ett event for att locka singaporianer till att plugga och/eller jobba i Sverige. Vi kommer sta och dela ut broshyrer for olika universitet i Sverige och svara pa fragor till de som undrar nagot. For att locka dit folk har vi aven satt upp en hel del andra svenskrelaterade handelser under dagen. Bla kommer vi ha en IKEA-tavling dar det galler att satta ihop en mobel pa kortast tid. Vi kommer dela ut goodiebags innehallande bla svenkst smagodis. En missommarstang kommer finnas pa plats. Vi kommer aven ha en mini-catwalk dar vi kommer visa upp klader fran svenska designers som bla nudie och tiger of sweden.

Na, nu ska jag ivag och plugga for min astronomi tenta jag har pa ons! Bilder fran Swedenday kommer senare =)

Helipad up on New Asia Bar

Tjeeeena!

I torsdags drog Sofiana och Letitia med mig till New Asia Bar =) Sista torsdagen varje månad öppnar de upp helikopterplattan ovanför för gästerna. Har aldrig varit däruppe förrut eftersom det har regnat de andra gångerna och då kan de inte ha öppet. Det är redan cool utsikt redan "nere" från baren så då kan ni ju bara tänka er hur det är uppe på helikopterplattan! Det stod vakter runt hela plattan så att de inte är någon som ska ramla ner typ. Det är så högt upp att jag fick flera medd på mobilen där det både stod "välkommen till Malaysia" och "välkommen till Indonesien", haha!

Vi mötte senare upp några av mina franska polare och drog vidare till en mexikansk bar nere vid Clarke Quay för drinkar och snackande ;)


Jag, Sofiana, Letitia och Vicky uppe på helikopterplattan


Margaritas nere på Clarke Quay =)

Botanical Garden

Igår, tisdag, var det mammas och pappas sista dag här i Singapore =(
Vi tog det allmänt lugnt och vandrade runt lite i Botaniska trädgården här inne i Singapore city. Parken är helt sjuk stor så vi gick genom halva innan vi gav upp, hehe. Sent på kvällen åkte de tillbax till kalla Sverige igen. Nu blir det till att plugga för min del. Har ju inte gjort särskillt mycket nu de senaste veckorna eftersom jag först var i Sverige och direkt efter kom ju föräldrarna ner hit för att hälsa på. Så nu blir det till att ta igen, hehe.

Nu ses vi igen om 7 veckor! För er som undrar är jag tillbaka i Sverige igen den 13 maj ;)


Orchidé trädgården
Den här lianen har snurrat sig rätt coolt runt räcket!

Sentosa Island

Igår, måndag, var det en riktigt fin dag här i Singapore. Inget regn! Så vi åkte ut till Sentosa för att hänga lite på fejk stränderna där =)


Sentosa's stränder


Jag och mamma promenerar på stranden


Clarke Quay senare på kvällen...

Helg i Singapore =)

Igår, lördag, regnade det precis hela dagen här i singapore... blä! Ingen Sentosa alltså som vi hade tänkt först. Blev istället lite shopping, hehe. På kvällen mötte vi upp syster Millan på hennes hotell och gick ner till Qlerk Quay området för lite drinkar ;)

Idag var vi och kollande på en eftermiddags show. Tog även med mig mina singaporianska kompisar Sofiana, Letitia och hennes pojkvän Eddie. Mange var oxå med. Idag spelade Millan även en av huvudrollerna, dottern i "superhjältarna" familjen, The Incredibles. Ikväll ska vi träffa upp henne för en sista middag och hej då...=(
Imorn åker Disney On Ice showen vidare till Bangkok...


Jag och Millan i Qlerk Quay igårBilder från shopwen idag:


Dottern Incredible och jag =)


Eddie, Letitia, Millan, jag och Sofiana

Fredag

Under fredagen var vi runt på marknaderna China Town och Little India. Vi besökte oxå Buddha Tooth Relic Temple & Museum. Det mest moderna Buddha templet jag varit i! Fanns tom hissar till det olika våningarna!

På kvällen var vi på ännu en Disney On Ice show och då följde även min kompis Josanna med. Efter showen tog jag och Josanna med min familj för att prova på lite Singaporianskt Hawker Center känsla, haha. Newton Circus är ett stort Hawker Center där seafood är specialitén ;)


Buddha Tooth Relic Temple, Munkarna sitter och ber. 


Disney On Ice showen. Millan som askungen längst fram =)


Newton Circus Hawker Center 

Torsdag

Under torsdagen "turistade" jag runt me föräldrarna runt om i Singapore city. Vi tog bla en riverboat och åkte ner för hela Singapore River. Man börjar då vid Qlark Quay, fortsätter ner mot finans distriktet och vänder nere vid Marina Bay.

På kvällen drog vi till Singapore Indoor Stadium för att kolla in Millans shooooow!!! Tog även med mig Mange, Markus och Isa dit. Efter showen fortsatte vi mot det obligatoriska besöket på New Asia Bar tillsammans med några andra från Millans show.


Backstage; Askungen och jag


Mange, jag, Askungen (Millan), Isa och Markus


New Asia Bar

Singapore Zoo

Igår, onsdag, var den enda hela dagen som Millan var ledig från jobbet så då passade vi på allihopa att åka ut till Singapore Zoo. Det är ett rätt stort zoo med massa djur som man inte annars brukar se på de djurparker som finns i Sverige.Hahahaha!


Jättesköldpadda, han har fått sickt på fågeln bredvid, hehe...


Vita TigrarNån typ av gris som har fyra horn fram vid trynet


Vit noshörningEfter zoo't drog vi oss in mot stan igen och käkade middag på en Restaurang i Chijmes. Efter det blev det Raffles Hotell och den obligatoriska Singapore Sling ;)


I Chijmes


Singapore Sling för hela familjen =)


Singapore Flyer

På tisdag kväll när vi mött upp syster Millan åkte vi iväg till Singapore Flyer. Det är ett stort "Pariser hjul" ungefär som London Eye, bara det att Singapore Flyer är 30 meter HÖGRE är hjulet i London =)
165 meter över marken går hjulet och man har utsickt över hela stan. Väldigt coolt på kvällen när stan är upplyst med nyonljus och allt.


Uppe i Singapore Flyer


Jag, mamma och Millan


Cool utsickt va!?


Singapore Flyer nedanfrån

Bintan - Indonesia

I tisdags kväll kom jag, mamma och pappa tillbaka från Bintan, Indonesien. Två dagar av avkoppling, poolhäng och massa käk, haha. Tillbaka i Singapore mötte vi upp min syster Millan på mammas och pappas hotell. För er som inte vet jobbar Millan för "Disney On Ice" och har turnerat runt med den is-showen i 4 års tid runt om i världen. Just nu kör de en Asien turne och den här veckan är de i Singapore, weeee =)
Hon är därför inte ledig så himla mycket eftersom hon jobbar med alla showerna en hel del, men all ledig tid hittar vi på så mycket som möjligt! Jag har planerat in 3 shower jag ska gå och titta på så ni får se bilderna från dessa senare i veckan ;)

Här kommer lite bilder från Bintan:


Jag och mamma vid poolen


Utsickt över området


Sånna här skalbaggar invarderade hotellet första kvället, haha

"swedish" pancakes

Josanna i min korridor (hon från Jönköping) har fått svensk pannkaks smett hitskickat. Fast det är inte direkt en smet utan ett pulver som man blandar med mjölk. Smakade väl kanske inte helt som svenska pannkakor (beror väl på att det inte direkt finns arla mjölk här...hmmm), men de va gott att få käka lite tunna pannkakor för en gångs skull =) Här finns bara tjocka annars.


Frukt o svenska pannkakor!

Nä, nu ska jag upp o plugga lite i bibblan. Kommer ju inte bli super mycket plugg annars nästa vecka då både föräldrar och syrran är här ;) Ikväll åker jag och möter dem på flygplatsen och imornbitti åker vi till Indonesien, weeee!

Back in Singapore =)

Igårkväll kom jag tillbaka till Singapore efter en vecka hemma i snötäckta och kalla Sverige. Hade världens jäkla jetlag och kunde inte somna förren klockan 6 imorse och självklart knackade Hall2 Office på vid halv 9 tiden för att byta ut alla anslagstavlor vid skrivbordet... Mycket sömn blev det inte och har kännt mig helt groggy hela dagen idag. Har dessutom dragit på mig en förkylning som inte vill ge sig. Min kropp är ju klimatanpassad för subtropsikt och inte torrt o kallt, haha!

Pictures from Stockholm Archipelago:
I love this place!! =)


Lots of snow!


Sunny day


Henning tries to get out of the deep snow...


View from the verandah


The archipelago-boat


På lördag kommer min mamma och pappa och hälsar på mig här nere i Singapore. Då ska jag visa runt dem i stan och på skolan. Vi kommer också hinna åka en liten sväng till en av öarna i Indonesien =) Nästa vecka kommer även min syster förbi Singapore så de blir familjefest här, haha!

Kram alla vänner och nära o kära där hemma!

Recess Week in Sweden

Sen jag slutade skolan i fredags har jag haft recess lov. Av olika anledningar valde jag att åka tillbaka till Sverige under den här veckan.... Åker tillbax till Singapore igen den 9e mars.


RSS 2.0