Perth and the Australian west coast

Kom tillbax hem till Singapore natten till onsdag, 4am... Skulle upp 8am for att lamna in en assignment, haha... var lite trott da!

Perth resan har varit helt sjukt underbar! Har inte velat aka hem... Jag, Isa och Josanna har skrattat och gjort sa himla mycket roliga grejer. Uppe 6am varje morgon och varit igang till sen kvall. Pa 5 dagar har vi hunnit med hur mycket som helst!



Dag 1: Fredag
Good friday och ingenting var oppet i hela Perth! Vi drog till Cottleslow stranden och hangde dar ett par timmar. Eftermiddagen hade vi planerat att aka ut till Whiteman park's djurpark for att kolla koalor och kangrus (det var iallafall oppet). Nar vi antligen kommit ut dit, efter en lang taxiresa med en taxichauffor som inte kunde hitta, visade det sig att delar av parken redan stangt...  Slutar med att vi liftade tillbax in till Perth utan att ha sett varken koalor eller kangrus, om man inte raknar med de roadkills som ligger lite har och dar langst vagkanterna.


Cottleslow beach



Dag 2: Lordag

Pa lordag morgon var vi uppe tidigt for att hyra bil. Har i Australien kor man pa vanster sida sa det var en helt ny upplevelse! Var faktiskt inte sa krangligt som jag hade trott fran borjan, man kommer in i det ratt fort. Vi bilade ner soderut mot en by som heter Margret River. Pa paskhelgen beger sig i princip hela Perth befolkning ner till Margret River, vilket betydde att det inte fanns ett enda ledigt hostelrum for oss. Jaja, tur att vi hade bilen ivarjefall for den fick aggera hostel for oss den natten, haha! Sent pa kvallen nar det blivit backsvart ute begav sig jag och Isa ut pa krokodil jakt... Ca 20 meter fran parkeringsplatsen lag det namligen en mork skog med en annu morkare back rinnandes igenom. Fick tyvarr inga bilder pa krokodilerna men jag lovar, de var sjukt stora!!!


Kora pa vanster sida e min nya grej!


Josanna bakom ratten


Pa vag ner soderut till Margret River stannade vi forbi en av stranderna.


Isa langst ut pa klipporna =)


Josanna gor tummen upp for att sova i bilen ;)


Jag upptacker forsta monsterkrokodilen pa varan nattliga jakt!!


Isa blev helt skrackslagen!!


Shit! De blir bara fler o fler!! Bast att atervanda till bilen!!



Dag 3: Sondag
Blev val kanske inte supermycket somn den natten, haha, men vi var uppe i god tid iallafall ;)
Vi korde forst ner till Lake Cave for att utforska en av deras manga grottor som finns i den har regionen. Riktigt vackert dar inne! Efter det tog vi oss vidare till en av alla de hundratals vingardar som finns har. Kanns som att man passerar en ny vingard var femte minut nar man kor, hehe. Dar blev det iallafall bade rundgang pa fabriken dar man tillverkar vinet och sjalvklart vinprovning. Tyvarr fick ju jag och Josanna spotta ut allt eftersom det var vi som tagit pa oss uppgiften att kora bilen... Efter det tog vi oss tillbaka till Perth dar vi kunde sova i en efterlangtad riktig sang =)


Vackra Lake Cave


Lake Cave


Josanna och jag nere i grottan


Ko pa vingard =)


Isa provsmakar vin


Sjalv far jag spottar ut...



Dag 4: Mandag
Tidigt pa mandag morgon gjorde vi ett nytt forsok att ta oss upp till Whiteman park's djurpark. den har gangen lyckades vi och i 2 timmar gick vi bla runt och kelade med kangrus, klappade koalor och sag en hel del andra australienska djur som dingos, emuer och wombats. Sa sjukt gulliga!! Vi fortsatte sedan vidare norrut mot Pinnacle Desert. Norr om Perth ar valdigt mycket mindre befolkat an soder om sa det blev langa bilstrackor med bara oppna lanskap efter landskap efter oken och sand efter vaxtlighet. Valdigt fint och jag gillar att kora dar det inte ar mycket bebyggt. Nat typ av inre lugn kanske..? =)
Pinnacle desert ar en oken dar det star massviss av mystiska stenar. Hur dessa "stenar" har kommit dit ar det ingen som vet, men man skulle nastan kunna saga att det ser ut som en jattestor kyrkogard. Den natten bodde vi i ett hostel i en liten liten by langst kusten. Hemmagjord tacos och rose pa kvall!


Kangruuuuu!


Alla vill bli matade =)


Kangru mamma med unge i sacken


Josanna klappar en koala som somnat (de sover 20 timmar om dygnet)


Har ar en som e vaken!


Isa framfor koalorna


Pinnacle Desert!


Jag och Josanna


Weeehooo, sa himla kul med oken!


Tacos och rose!!



Dag 5: Tisdag
Eftersom bilen skulle lamnas tillbaka senast kl 12 i Perth sa blev det annu en tidigt morgon. Totalt har vi allt som allt bilat ca 110 mil langst Australiens kust. Vi lamnade tillbaka bilen och tog sedan taget ut mot Fremantle. Fremantle ar en liten kuststad utanfor Perth och dar besokte vi bla deras beromda fangelse. Senare den kvallen tog vi planet tillbaks till Singapore igen... =( Hade garna bilat runt annu mer...


Jag och Josanna bakom las och bom pa Fremantle Prison.


Klaustrofobi javisst!


Tack for en grym weekend med tva knappa och sjukt skona tjejer!!!


Kommentarer
Postat av: Veronica Hult

Ser helt underbart ut!!! Saknar dig så mkt sötis!! Massa pussar!

2010-04-11 @ 21:30:12

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0