Känd i Asien

Haha, nä riktigt så är det ändå inte...

Kommer ni ihåg att jag, Emily och en koriansk tjej blev intervjuad av muslimska föreningen här på skolan? Det var ganska länge sen men vi pratade mest om Ramadan kvällen som vi deltog i. När muslimerna bröt fastan och vi alla åt tillsammans. Den artikeln som Ahmira skrev blev iallafall publicerad i vår skoltidning "The Nanyang Chronicle". Glömde helt bort att berätta om det förrut men så här såg det ut då:Framsidan på "The Nanyang Chronicle". Han på bilden heter Lee Hsien Loong och är Singapores premiärminister. Han var på skolan under den månaden nämligen.Artikeln om oss icke-muslimer som Ahmira skrev.


Haha, lite kul bildtext: "Blondes blend in with the rest"


För ca 2 veckor sen var jag med den muslimska föreningen på ett event som hette "a taste of arab street". Skrev ett inlägg om det i bloggen oxå. Det var då vi besökte moskeen och åt indisk mat ihop. En av tjejerna som var med jobbar på en malaysisk nyhetstidning här i Singapore och skrev ett reportage om hela den dagen. Tidningen är på malay så Ahmira fick sitta en stund med mig för att översätta, hehe.


Framsidan på nyhetstidningen. Berita = News, Harian = Daily


Hela mittenuppslaget tillägnat "A taste of Arab street".


Alla vi som var med. Alla muslimer här är hur mysiga som helst! Vänligare och hjälpsammare människor får man leta efter...


Precis vid ingången till moskeen. Tyvärr var det bönestund då så vi kunde inte gå in i det rummet. Men vi fick förklarat för oss hur allt funkar. Männen ber längst fram och kvinnorna ber längst bak. Anledningen till detta är att man inte ska bli distraherad utav det andra könet utan bara använda sin tankeverksammhet åt Allah. Det ända stället i världen där kvinnor och män ber tillsammans är i Mekka.

En till nyhetsmedverkan: När jag och Emily var i Kuala Lumpur nu för några veckor sedan blev vi ju även intervjuade av massa lokala TV stationer under Deepavali festivalen. Ni kommer ihåg att jag skrev om det här i bloggen? Då när alla åt gratis mat och firade "festival of lights" tillsammans. I samma rum åt även malaysias premiärminister tillsammans med oss. Den dagen var vi ju med på TV i Malaysia, haha! Börjar snart bli rikskändis här alltså!

Kommentarer
Postat av: amirah

hahahah :D famous girl.. ouh ya btw the caption that says' blondes blend in with rest' was not by me eh.. it was sooo cheesy.. hahaha.. i think the editor came up with it. lol!

2009-11-21 @ 11:12:51
URL: http://keutara.wordpress.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0