5 people, 1 expedition...

Den här helgen har det vandrats i Gunung Panti!! Vi började supertidigt på lördagmorgon och tog bussen upp till Johor Bahru (längst ner i södra Peninzular Malaysia, gränsen till Singapore). Därifrån tog vi en lokalbuss upp till ett ställe som heter Tengii. Där käkade vi lunch och köpte alla förnödenheter som skulle behövas under vandringen; mat, öl, choklad och vatten vatten och åter vatten... Härifrån skulle vi ta taxi till bergsfoten. Det finns många ställen att påbörja vandringen och av en av våra lokala vänner hade vi fått en handritad karta över det bästa stället att börja på. Att försöka förklara vart vi skulle och samtidigt visa på "kartan" och samtidigt försöka pruta blev en smärre pärs eftersom ingen av taxichaufförerna pratade ett ord engelska. En taxiresa som då egentligen skulle ha tagit 15 min tog istället 45 min efter att ha åkt fel ett antal gånger. Men vi lyckades ändå komma fram efter att ha använt alla de få ord som vi lärt oss på malay.

Väl vid bergsfoten började vi vandringen och med hjälp av den halvbra beskrivningen över vilka leder vi skulle ta uppe på berget så lyckades vi ändå gå runt i en cirkel och komma tillbaka väldigt mycket längre bort än vart vi startade... haha! Så de var ju bara att börja om från början!

Andra försöket gillt! Vi kom på rätt led och nådde tillslut den efterlängtade toppen. Där slog vi läger och träffade på ett annat muslimskt gäng som också slog läger en bit bort från oss. Vandringen upp till toppen tog ca 2,5 timmar i konstant hetta. Tänk er då stackars muslimgänget som fastar (ramadan-månad) och inte ens får dricka vatten... Sjukt att ingen av dem säcka ihop av utmattning eller uttorkning...

En annan cool grej var alla grodorna som vi såg nere vid bergsfoten kunde hoppa över en meter på varje hopp! Har aldrig sett så små grodor som kan hoppa så långt!


Lars, Emily, jag och Mange


Småhinder på vägen


Jag och Emily, sjukt varma!


Så jäkla coolt! En vild landssköldpadda mitt uppe på berget!

De sista 70 meterna upp till toppen bestod av iprincip ren bergsklättring! Rep var utsatta så att man kunde klättra upp med lite hjälp men det var ändå rätt vingligt med all packning. Vi började med att prova på de första repen utan packning..


Kaj vid branten


Emily vid branten


Äntligen på toppen! Efter säkerhetslinan i bakgrunden stupar det rakt ner säkert 200 meter


Vy från toppen


Vårt läger. I bakgrunden syns muslimernas läger.


Tjejtältet. Säkerhetslinan vid stupet passade jättebra till att torka svettiga kläder.


Jag på toppen


Kaj


After Walk! Tiger beer, ja tack!


Middagsdags


Solnedgången uppifrån Panti toppen


Lägerelden i full fart

Natten i tältet var faktiskt rätt så kallt och eftersom muslimerna skulle upp redan vid 5 och äta (ramadan igen) blev det inte så mycket sömn...
I djungeln fanns även massor av iglar. Så fort man står still så märker man att de e små äckliga maskar som kryper upp för skorna på en för att bita tag i benet. När de sedan sugit blod från en ett tag blir de typ 10 gånger storleken från början. Jag lyckades slippa iglar men både Emily och Mange blev offer... usch...



Go morgon i kylan! Redo?


Alltid redo! Som Lars lärt mig att man säger i hans scoutkår


Se upp för stupet kaj! Vilket stuuuuuuuuu....


Nere vid bergsfoten igen


Emily hälsar på hos en local


På väg till ett efterlängtat bad vid ett vattenfall!


Vattenfallet! Weeee!


Starkt vattenfall! Kändes som man fick en klubba i huvudet...


Cool groda som vi hittade om man gick in innanför vattenfallet

Kommentarer
Postat av: Veronica

Jäklar vilken helg! Man blir ju inte liiite avis här hemma.. Haha, du o dina grodor! (Men den va rätt cool faktiskt ;) ) Utsikten måste ha varit helt fantastisk!



Idag köpte jag biljetter till Tokyo. Åker dit onsd 23 dec och hem igen onsd 6 jan! Så nu gäller de bara o se om vi kan mötas upp någonstans, typ över nyår el så?



Puss o kärlek!

2009-09-08 @ 23:25:18

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0