Highlights of Malaysian Borneo

Nu har jag kommit tillbax hem till Singapore! Har precis checkat in till mitt rum som jag delar med en annan svenska. Tänkte berätta lite om veckan som gått på Borneo!

Jag och Lars åkte dit redan förra tisdagen och kom fram till Kota Kinabalu vid midnatt. På onsdagen drog vi ut till en av öarna utanför som heter Sapi. Vi hyrde med oss ett tält och bestämde oss för att övernatta på stranden. När vi kom dit vandrade vi runt ön för att hitta en site där inga turister fanns och där slog vi upp tältet. Resten av dagen bestod av trekking runt i djungeln och massa snorkling. Det fanns en del coola djur på ön! Bla en-meter långa leguaner sprang runt i djungeln men de var alldeles för rädda för en och försvann så fort man försökte närma sig dem. Vid solnedgången gick vi upp till Sapi's utkiksklippa och när mörkret sedan föll blev det MÖRKT inne i djungeln. Vi va ju tvungna att gå tillbax den vägen för att komma till tältet så de va bara fram me ficklamporna! Modiga Larsa fick gå först så de va oxå han som upptäckte ormen som hängde ner från en lian och blockerade hela vägen. Shit va snabba vi va därifrån! Hittade sen en annan väg utan ormar ner till tältet... Under natten kom det in världens storm! Ösregn och sjuka blixtar så de va lite läskigt faktiskt...


På väg ut till Sapi


Stora ödlor fanns på hela ön...


Djungeln på ön


Coola stränder med sådär snorkling


Go morgon i tältet! Kolla vatten nivån som steg under natten...


Frukost?


Vy utanför tältet

När vi sedan kom tillbax till Kota Kinabalu på torsdagen mötte vi upp en grupp från NUS som vi skulle fortsätta att resa runt med. Vi drog direkt me dem på fredag morgon upp mot Mt Kinabalu och började vandra upp till midpoint, 3300 möh. 6 km och 4,5 timmar senare var vi det snabbaste gänget på fyra pers som nådde midpoint. Anledningen att man stannar här över natten är bla för att kroppen ska vänja sig vid höjden och Lars kände tom av höjdsjukan och fick en rejäll huvudvärk. Här spenderade vi natten i oisolerade små stugor och fy fasiken de va verkligen kallt! Resten av grabbarna gillade kylan men jag tror ja sov en timme den natten... Klockan 3 på natten började bi vandra i mörkret resten av biten upp till toppen och vid ca 6 på morgonen var vi äntligen där! De här är verkligen bland det bästa jag varit med om och det absolut vackraste jag sett sen jag sa hej då till Henning på arlanda. Med risk för att låta töntig men fy fasiken vilken jäkla kick man får av att bestiga en topp efter en sjukt stor kraftansträngning! För jobbigt var det vill ja lova. Tror inte jag gjort en så tuff vandring förrut faktiskt. Kolla bilderna så förstår ni mina lyckokänslor jag hadde där uppe:


På väg upp till Midpoint, fortfarande varmt


Mot toppen!


Lite vilande


Nils tittar ut över molnen


Vackert!


Bergsmassivet ovanför regnskogen


Larsa och Alex





Uppe vid Midpoint


Midpoint, här börjar det bli kallt


Uppe i min, Lars, Alex och Nils stuga


Midpoint igen


Solen börjar gå upp vid toppen och de e kallt!!


Äntligen!


Hela gänget som vandrat ihop; Alex, jag, Nils och Lars


Solen börjar gå upp


På vär ner igen


Det här e vackert!


Kala toppar och stark vind gör det fruktansvärt kallt..





Nils och Alex vilar lite på vägen ner

Dagen efter att vi kommit ner från berget hängde vi runt på marknaden och åkte sedan ut till en av öarna för sol o bad.



Marknaden


Ut till öarna igen, Lars Sam och Alex


Misha, jag och Nils


Killarna brottas i vattnet


Men gud, de sitter ju nån i trädet, haha


Efter en middag men riktigt spicy tim sum soppa blir Lars så här glad


Nån timme senare ångras middags valet rejällt... Vi andra njuter av vattenpipa och öl

Sista dagen innan tillbakafärden blev en heldag med riverrafting! För att komma dit var vi tvugna att ta ett jätte gammalt tåg genom regnskogen vilket va jäkligt häftigt. Efter det blev det rafting i ca 2 timmar förljt av lunch på mittenvägen och sedan rafting i en timme till.


Gammalt tåg


Gänget från samma båt: Misha, Alex, Nils, Lars, jag och Sam


Borneo är en väldigt vacker plats...


Kommentarer
Postat av: Anonym

Tycks inte gå någon nöd på dig!

Kram mamma

2009-08-11 @ 22:03:49
Postat av: Millan

Jättefina bilder!! Får mig att bli ännu mer taggad för att bestiga Mount Fuji, Japans högsta berg nästa vecka! =)

puss o kram!

2009-08-12 @ 06:34:17
Postat av: Emilia

Åh va härligt du verkar ha det Mickan! Jättekul att läsa om dina upplevelser :) Snart börjar skolan och det kommer vara tråkigt att inte ha dig där! Stora kramar från Emilia

2009-08-12 @ 17:16:55

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0